Michael Jackson -uutisointi kaatoi lukuisia verkkosivustoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime yönä Beverly Hillsissä menehtynyt Michael Jackson on postuumisti kaatanut lukuisia verkkosivustoja ympäri maailmaa. Erityisesti uutis- ja viihdesivustot ovat olleet kovan kuormituksen alaisena, kun ihmiset ovat hakeneet tietoa supertähden viimeisistä hetkistä.

Jacksonin sydänkohtauksesta ensimmäisenä maailmassa uutisoinut TMZ-viihdesivusto kaatui pian sen jälkeen, kun sivusto vahvisti suosikkilaulajan kuolleen. Sivusto saatiin kuitenkin pian pystyyn ja loppuyön se lähetti lisäksi livekuvaa Jacksonia surevista faneista ja aiheeseen liittyvistä uutisista.

Suomessa Michael Jacksonin sydänkohtauksesta ja kuolemasta  ensimmäisenä uutisoinut viihdelehti Stara oli myös hetken aikaa poissa pelissä. Verkkosivusto kaatui muutamaksi minuutiksi, kun uutinen supertähden kuolemasta levisi kulovalkean tavoin ja tuhansien lukijoiden kävijäryntäys ajoittui samalle hetkelle. Sittemmin julkaisu on toiminut normaalisti, sillä yleisömassa tasoittui selvästi ensimmäisen kävijäpiikin jälkeen.

Myös nettijätti Google oli ongelmissa Jacksonin uutisoinnin kanssa. Googlen uutispalveluun tuli nimittäin samanaikaisesti valtava määrä hakuja nimellä Michael Jackson, jolloin järjestelmä luuli, että kyseessä oli hyökkäys sivustoa kohtaan. Lisäksi muiden muassa Twitter-blogipalvelu kaatui hetkeksi. Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Britannian netinkäyttö oli aamuneljän aikaan 48 prosenttia suurempaa kuin normaalisti samaan aikaan.