Michael Jackson oli maailmanhistorian suurin poptähti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime yönä noin puolen yön maissa Suomen aikaa Beverly Hillsissä sijaitsevassa kodissaan ilmeisesti sydänkohtaukseen menehtynyt 50-vuotias Popin Kuningas Michael Jackson oli kiistattomasti maailmanhistorian suurin miespuolinen poptähti.

Michael Joseph Jackson syntyi 29. elokuuta 1958. Hän tuli jo nuorena poikana maailmanlaajuiseksi tähdeksi noustessaan veljiensä kanssa perustamallaan The Jackson 5 -yhtyeellä lukuisten hittilistojen kärkeen.

Popmusiikin ikoniksi myöhemmin soolourallaan noussut laulaja palkittiin elämänsä aikana peräti 13 Grammy-palkinnolla ja hänellä oli myös 13 listaykköstä, mikä on enemmän kuin kenellään muulla mieslaulajalla. Saavutuksellaan hän pääsi myös Guinnessin ennätystenkirjaan maailman kaikkien aikojen menestyneimpänä viihdyttäjänä.

Michael Jacksonin levyjä on myyty maailmalla tähän mennessä 750 miljoonaa kappaletta. Syksyllä 1982 julkaistu menestyslevy Thriller sementoi Jacksonin nimen popmaailman kivijalkaan. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat muiden muassa Thriller, Beat It, Billie Jean, Bad, Dirty Diana, Smooth Criminal ja lukuisat muut ikivihreät hitit.

Yksityiselämänsä puolella Michael Jackson ei ollut aivan yhtä menestynyt. Lapsiseksisyytteet kaatuivat taannoin oikeudessa, mutta erikoisen taiteilijapersoonan ura oli jo oikeudenkäynnin aikana alamäessä. Ura oli määrä saattaa uuteen nousuun ensi kuussa alkavaksi suunnitellulla massiivisella konserttisarjalla Lontoossa, mutta jo ennen suru-uutista monet epäilivät vahvasti tähden kuntoa keikkojen loppuun saattamiseksi. Nyt 900.000 lipun ostanutta jää ilman Popin Kuninkaan esitystä.