Tässä on Brunon tosielämän esikuva? Katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sacha Baron Cohenin luoma Bruno-hahmo valloittaa parhaillaan valkokankaita ympäri maailmaa, ja samalla keskustelu Brunon mahdollisesta esikuvasta on noussut jälleen pintaan. Bruno on itävaltalainen muotitoimittaja, ja itävaltalaisilla on selvä kanta keneen tosielämän henkilöön hahmo perustuu.

Kyseessä on ylpeästi homoseksuaali muoti-ikoni ja televisiojulkkis Alfons Haider, jonka kerrotaan olevan tunnetuin itävaltalainen sitten Adolf Hitlerin. Bruno-hahmon ja tosielämän Alfons Haiderin taustoista löytyy tarkastelussa yllättävän paljon yhteisiä piirteitä edellisten lisäksi. Kuvia Haiderista löytyy esimerkiksi tästä ja tästä.

Bruno on elokuvassa itävaltalaisen televisioyhtiö OJRF:n toimittaja, kun Haider toimii puolestaan ORF-kanavan kovapalkkaisimpana suosikkijuontajana. Bruno aiheutti taannoin skandaalin sekoiltuaan Milanon muotiviikoilla, kun Haider aiheutti puolestaan kohua Itävallan elokuvagaalassa laskemalla yllättäen housunsa.

Äskettäin Haider poistui haastattelusta kesken kaiken ja jätti haastattelijan käteen vain pussin karamelleja. Vaikka monet itävaltalaiset pitävät yhtäläisyyksiä selvinä, ei Alfons Haider itse ole asiasta välttämättä samaa mieltä.

– En ole koskaan ymmärtänyt lainkaan näitä yhtäläisyyksiä. Ainoat yhtäläisyydet ovat että olen itävaltalainen, olen homoseksuaali ja työskentelen televisiossa. Kaikki muu on silkkaa fiktiota, Alfons Haider kertoi ShowHype-julkaisun mukaan.