Sikainfluenssa levisi festivaaleilla? Kolme ihmistä eristettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa on parhaillaan käynnissä yksi Euroopan suurimmista festivaaleista, legendaarinen Glastonbury Festival. Tapahtumassa vierailee päivittäin noin 150.000 ihmistä.

Tänä vuonna tapahtumassa on otettu erityisesti huomioon myös parhaillaan ympäri maailmaa pandemiana leviävä sikainfluenssa. Tänään julkaistujen tietojen mukaan tapahtuma-alueelta on löydetty viikonlopun aikana kolme tautiepäilyä, The Guardian -lehti uutisoi. Samalla pelko taudin leviämisestä väkijoukossa on kasvanut.

Järjestäjien mukaan kaksi opiskelijaa ja yksi lapsi on kuljetettu pois festivaalialueelta ja heitä hoidetaan parhaillaan sairaalassa erityksessä. Somersetin alueen terveysviranomaisten mukaan näillä kolmella ei ollut yhteyksiä toisiinsa. Heillä havaittiin sairauden lieviä oireita, joita tutkitaan parhaillaan.

Festivaalikävijöitä seulottiin nyt tavallista tarkemmin, koska koko tapahtuman järjestäminen oli vielä kuukausi sitten vaakalaudalla sikainfluenssan leviämisen takia. Viranomaiset pelkäsivät taudin leviävän massatapahtumassa tavallista nopeammin.