Japanilainen MUCC Tampereelle ja Helsinkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin suoranaista hysteriaa aiemmin aiheuttanut japanilaisyhtye MUCC tekee lokakuussa kaksi keikkaa Suomessa. Yhtye nähtiin viime viikonloppuna Tuska Open Air -festivaaleilla ja se on vieraillut aiemmin myös Provinssirockissa.

Vuonna 1997 perustettu, alunperin vahvasti visuaalista angura keitä edustanut MUCC on ajan saatossa muuttanut reilusti sekä ulkonäköään että musiikillista tyyliään, onnistuen kuitenkin säilyttämään tunnistettavan soundinsa. Nykyään tämä kokenut nelikko tunnetaan kansainvälistyneestä, raskaan kitaran täydentämästä rockistaan.

Lastenohjelman hirviöstä nimensä saanut yhtye on saanut reilusti kokemusta maailmalla esiintymisestä, sillä he lukeutuivat ensimmäisten Euroopassa vierailleiden visuaalisten japanilaisbändien joukkoon. Vuoden 2005 ensiesiintyminen ajoittui yhteen Houyoku-albumin julkaisun kanssa, jota onkin kutsuttu bändin historian käännekohdaksi ja uudeksi aluksi.

Yhtyeestä kehittyi pian ahkera festivaalivieras, ja MUCC on sittemmin nähty Suomessakin muutamaan otteeseen. Suosion rajun kasvun myötä on kokoonpanosta muotoutunut yksi japanilaisen raskaan rockin kuumimmista nimistä niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin.

Saavutuksista ja kunnioitettavasta iästään huolimatta ei MUCC osoita lainkaan hidastumisen merkkejä, vaan on vuosituhannen vaihteesta asti julkaissut uuden albumin lähes joka vuosi; studioalbumeita onkin ilmestynyt jo kunnioitettavat yksitoista, viimeisimpänä maaliskuinen Kyuutai. Uuden materiaalin tahkoamisen ohella on bändi julkaissut myös lukuisia kokoelmia, joita on luvassa myös kuluvan vuoden elokuulle jälleen kolmin kappalein.