Maineikas musiikkilehti lopetetaan välittömästi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikas musiikkilehti Vibe on taloustaantuman ja mediankäytön muutoksen uusin uhri. Tuottaja Quincy Jonesin vuonna 1992 perustama urbaaniin musiikkiin keskittyvä aikakauslehti laittaa lapun luukulle välittömästi.

– Julkaisemme asiasta tiedotteen myöhemmin tänään. Se on ainoa mitä voin sanoa aiheesta tässä vaiheessa, lehtiyhtiön talouspäällikkö Angela Zucconi kertoi Daily Finance -talouslehdelle.

Muut lehtiyhtiön johtajat eivät olleet tavoitettavissa, mutta Daily Finance on kertomansa mukaan saanut lopettamispäätöksestä luotettavia tietoja muualta. Media Decoder -julkaisu on kuitenkin saanut vahvistuksen asialle. Sen mukaan vielä ei ole tietoa lehden henkilöstön kohtalosta.

Vibe-lehden lakkauttaminen ei tullut kovinkaan suurena yllätyksenä, sillä samaan genreen keskittyvät The Source ja XXL ovat nekin ilmoittaneet talousvaikeuksista. Ensinmainittu meni viime vuonna konkurssiin, mutta selvisi vaihtamalla omistajaa. Rocklehti Blender lakkautettiin viime vuonna.

Musiikki- ja vihdealan lehtien menekkejä ympäri maailmaa ovat verottaneet erityisesti internetissä ilmaiseksi tarjottavat viihdelehdet, jotka kykenevät tarjoamaan esimerkiksi viihdeuutiset ja levyarvostelut paperilehtiä nopeammin. Myös verkkomainonnan tarkempi mitattavuus on syönyt lehtien mainoseuroja nopeasti. Viihdelehti Stara on tällä hetkellä Suomen suurin verkossa julkaistava viihdelehti.