Tutkimus: Kesä parasta aikaa seksille ja parisuhteelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesä on upeaa aikaa parisuhteelle. Työkiireiden hellittäessä pariskunnat voivat vihdoinkin nauttia toistensa seurasta ja intiimeistä hetkistä. Kesän alussa aiheesta on julkaistu myös tutkimus.

Lehdet toitottavat kikkoja ja ohjeita, kuinka muuttua seksin ylipapiksi tai -papittareksi. Kesän alussa julkaistun tutkimuksen mukaan suurta temppukavalkadia ei suomalaiskodeissa tarvita, sillä suomalaiset ovat tyytyväisiä seksuaalielämäänsä.

Seksi nykyisen kumppanin kanssa koetaan turvalliseksi, läheiseksi, avoimeksi ja levolliseksi. Tutkimuksen mukaan temput ovat turhia silloinkin, jos katsotaan asioita, joita ihmiset arvostavat seksissä. Kolme arvostetuinta ominaisuutta seksissä olivat nautinnollisuus, aktiivisuus ja turvallisuus.

Useimmat ovat onnellisia parisuhteessa, joka on ennen kaikkea turvallinen. Turvallisuus syntyy toisen ymmärtämisen myötä, ja ymmärrykseen puolestaan parhaiten päästään keskustelemalla. Jos jotain ongelmia on, uskalla puhua, sillä usein ongelmat ovat hoidettavissa. Usein fysiologisista syistäkin johtuvat seksuaaliterveydenongelmat tulkitaan helposti parisuhteen ongelmiksi, mikä rasittaa parisuhdetta.

Hyvin harvat hakeutuvat ongelmista huolimatta hoitoon. Tutkimuksessa ilmeni, että niistä miehistä, joilla on ollut erilaisia seksuaaliongelmia, ainoastaan 10 prosenttia Suomessa on hakeutunut lääkärin, urologin tai andrologin puoleen ja vain yksi prosentti on kääntynyt pari- tai seksuaaliterapeutin puoleen. Naisista neljä prosenttia on ohjannut kumppaniaan lääkärin pakeille.

Janssen-Cilagin teettämään kyselyyn vastasi 1.144 suomalaista ja 1.000 ruotsalaista, ja siihen saatiin molemmista maista edustava otos 16 – 70-vuotiaita miehiä ja naisia.Tutkimuksen toteutuksesta vastasi Pohjoisranta ja TNS-Gallup.

Faktoja seksistä

1) Ennenaikainen siemensyöksy on miesten yleisin vaiva: kolmanneksella suomalaismiehistä on ollut ennenaikaista siemensyöksyä. Naisten yleisimmät ongelmat liittyvät haluttomuuteen ja orgasmivaikeuksiin.

2) Vaikka seksuaalinen suorituskyky on arka aihe, on kumppanin kanssa keskusteleminen ja lääkäriin hakeutuminen paras tapa ongelmien ratkaisemiseksi, sillä kaikkiin seksuaaliterveyden ongelmiin on olemassa hoitokeino!

3) Lääkäri on asiantuntija, jolle näistä asioista keskusteleminen on arkista, vaikka itsellesi tai kumppanillesi seksuaaliterveyden asioista puhuminen saattaa tuntua nololta tai oudolta.

Lisätietoja ja käytännön ohjeita löydät kontrolli.info -sivustolta ja lääkäriltäsi.