Varo FPS-pelaajan tautia – katso varoittava esimerkki

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosituimmat toimintapelit ovat nykyisin tyyliltään niin sanottuja First Person Shooter -pelejä, eli pelaaja katselee ympäristöään kuin pelihahmonsa silmien kautta. Nyt tämän suositun pelimuodon mukaan on nimetty myös siihen liittyvä sairaus.

Ensimmäisiä suosittuja FPS-taistelupelejä olivat aikoinaan muiden muassa supersuosion saavuttaneet Wolfenstein, Doom ja Duke Nukem. Nykyisin suosittuja FPS-pelejä ovat muiden muassa sotapelit Call Of Duty, Crysis, Far Cry ja Battlefield.

Tässä hauskassa YouTube-videossa kerrotaan fiktiivinen tarina Duke Nukem -oireyhtymään sairastuneesta miehestä, jonka tosielämän liikkeet toistavat peleistä tuttuja liikeratoja. Näin ollen myös liikkuminen ja esimerkiksi esteiden ylittäminen on keskimääräistä vaikeampaa. Katso video tästä tai artikkelin alta.

Katso tästä linkistä myös Dave Chapellen mainio Grand Theft Auto -parodia muutaman vuoden takaa.