Michael Jacksonia uhkasi vankeustuomio!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla menehtynyt poptähti Michael Jackson oli kuollessaan satojen miljoonien dollarien veloissa. Nyt on selvinnyt, että hän yritti paikata romahtanutta talouttaan hakemalla pankkilainoja väärillä nimillä. Se on Yhdysvalloissa vakava rikos.

Asiasta kertoneen The Sun -lehden mukaan Michael Jackson haki vuonna 2007 pankkilainaa yhteensä lähes 20 eri nimellä, jotka olivat variaatioita hänen omasta nimestään. Lainaa haettiin muiden muassa nimillä President Mr Michael Jackson, Michael JJJ Christ-Jehovah, Michael J Jackson ChristJeh, Micheal Jackson, Micheel Jackson, Michael Jackson Jehovah ja Mike J Jackson.

– Michael Jacksonin laina-asiat olivat äärimmäisen sekavat erilaisten oikeusjuttujen ja verovelkojen takia. Yksikään pankki ei olisi suostunut auttamaan häntä tuossa tilanteessa. Tilanne oli toivoton, Florida Realty Networkin laina-asiantuntija Mike Sikorski kertoi The Sun -lehdelle.

– Lainahakemuksessa on laitonta antaa mitään vääriä tietoja henkilötunnistukseen liittyen. Harhaanjohtaminen lainaan vaikuttavien tietojen antamisessa on rangaistavaa ja niitä asioita tutkii FBI. Tällaisesta pankkipetoksesta maksimirangaistus on 30 vuoden vankeustuomio ja miljoonan dollarin sakot, hän lisäsi.

Väärillä nimillä tehtyjä lainahakemuksia ei lehden tietojen mukaan kuitenkaan hyväksytty, sillä lainojen vakuudeksi oli ilmoitettu poptähden omalla nimellään omistamia kiinteistöjä. Viimeinen poptähden saama pankkilaina oli lehden mukaan 405 dollaria, eli noin 300 euroa.

Jacksonin lainaluokitus oli surkea 447, johon kuuluu vain kaksi prosenttia Yhdysvaltalaisista. Jopa 18-vuotias työtön nuori saa paremman lainaluokituksen. Maksamattomat laskut laskivat luokitusta ennestään, ja lehtitietojen mukaan Jackson ei välillä kyennyt maksamaan edes puhelinlaskujaan.

Michael Jacksonilla oli kuollessaan velkaa noin 300 miljoonaa dollaria, mutta hänen omaisuutensa arvo oli samaan aikaan arviolta 1,3 miljardia dollaria. Pääosa omaisuudesta oli kuitenkin kiinni The Beatles -yhtyeen laulujen oikeuksissa, jotka Jackson omisti puoliksi yhdessä Sonyn kanssa. Lontoon konserttisarja olisi tuonut Jacksonin tilille arviolta 38 miljoonaa dollaria.