Ice Age 3: Dinosaurusten aika -elokuvalla vuoden vauhdikkain avaus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Animaatioelokuva Ice Age 3: Dinosaurusten aika avasi ennätystuloksella viikonloppuna ja osoitti että myös koko perheen elokuvat täyttävät elokuvasalit kesällä. Elokuva keräsi ensimmäisenä viikonloppunaan kaikkiaan 51.133 katsojaa.

Puolet katsojista eli 27.885 katsojaa tuli 3D-näytöksistä. Ice Age 3: Dinosaurusten aika -elokuvan viikonlopputulos on vuoden paras jättäen taakseen tämän vuoden aikaisemmat hitit Rööperin sekä Enkelit ja Demonit. Myös 3D-tulos on ennätyksellinen: Se on kaikkien aikojen paras viikonlopputulos. Ice Age 3: Dinosaurusten aika -elokuvan on nähnyt viiden päivän jälkeen jo yhteensä 76.316 katsojaa.

Hyvään 3D-tulokseen on osaltaan vaikuttanut 3D-teattereiden nopea kasvu vajaassa vuodessa. Suomessa on tällä hetkellä jo 20 elokuvateatteria, joissa voi katsoa 3D-elokuvia.

– Suomi kestää hyvin 3D-vertailussa. Jos verrataan esimerkiksi muihin Pohjoismaihin, Suomessa on tällä hetkellä enemmän 3D-teattereita kuin Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa, FS Filmin teatterilevityksen johtaja Timo Räisänen kertoi.

– Suomessa 3D on otettu erinomaisesti vastaan ja siitä kertoo osaltaan myös Ice Age 3 -elokuvan erinomainen avaustulos. Uskon, että Ice Age 3 -elokuvan myötä moni kuluttaja löytää 3D:n ensimmäistä kertaa.

Ensimmäiset 3D-elokuvateatterit avattiin Suomessa syksyllä vuonna 2008 ja nyt 3D-tekniikalla varustettuja saleja on jo Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Järvenpäässä, Tampereella, Turussa, Hämeenlinnassa, Oulussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Joensuussa, Mikkelissä, Lappeenrannassa, Seinäjoella, Kuusankoskella, Salossa ja Raumalla.