Maailmanhistorian seuratuimmat hautajaiset alkoivat – legendaarinen Jackson 5 tekee paluun?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Michael Jacksonin hautajaisten yleinen osuus on ovat alkanut Los Angelesin Staples Centerissä. Jacksonin läheisistä osa istuu vielä autosaattueensa kyydissä, mutta tilaisuus on silti jo aloitettu.

Monet supertähdet ovat jättäneet erinäisistä syistä saapumatta muistotilaisuuteen, ja heti aluksi laulaja Smokey Robinson luki yleisölle kaksi koskettavaa tervehdystä. Ensimmäisen tervehdyksen oli laatinut Michael Jacksonin pitäaikainen ystävä Diana Ross. Toisesta tervehdyksestä vastasi eteläafrikkalainen poliitikko, Nobelin rauhanpalkinnolla vuonna 1993 palkittu Nelson Mandela. Yleisö antoi jälkimmäiselle äänekkäät suosionosoitukset.

Tämän jälkeen pidetään taukoa, jotta Jacksonin läheiset ehtivät saapua paikalle. Tällä hetkellä osa areenan valoista on sammutettu ja ilmeisesti ensimmäiset perheenjäsenet siirtyvät parhaillaan istumapaikoilleen. Myös Jacksonin kulta-arkun odotetaan saapuvan piakkoin areenalle. Tilaisuuden ohjelmasta ei ole annettu mitään virallisia tietoja etukäteen. Yleisölle jaetussa lehtisessäkään ei ole mainittu ohjelmaa, mutta tuoreimpien huhujen mukaan Jackson 5 -yhtye tekisi paluun kunnioittaakseen edesmennyttä jäsentään.

Popin kuninkaan hautajaisten uskotaan olevan maailmanhistorian seuratuin yksittäinen tapahtuma, sillä tilaisuus esitetään suorana lähetyksenä sadoilla televisiokanavilla ympäri maailmaa ja lisäksi AEG Live tarjoaa suoran nettilähetyksen sadoilla verkkosivuistoilla. Katsojien määrä ylittää siten kaikki aikaisemmat tapahtumat kirkkaasti.