Usher murtui Jacksonin muistotilaisuudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu r&b-laulaja Usher oli yksi toissaviikolla menehtyneen Michael Jacksonin muistotilaisuuden tähtiesiintyjistä. Esitys oli yksi illan tunteikkaimmista, sillä supertähti murtui itkuun kesken kappaleensa.

Usher sai esitettyä Popin kuninkaalle omistetun kappaleen lähes loppuun saakka, kunnes murtui itkuun. Hän sai kuitenkin koottua itsensä ja laulettua kappaleen loppuun. Tämän jälkeen laulaja ei kyennyt sanomaan enää sanaakaan, vaan poistui suoraan eturivissä olleiden Jacksonin perheenjäsenten luokse.

Liikuttunut supertähti halasi pitkään Jacksonin veljiä, minkä jälkeen hän osoitti myötätuntonsa myös Michaelin äidille ja sisarille. Usher antoi jo aiemmin Jacksonille kunnian koko oman uransa olemassaolosta.

– En olisi nykyisenkaltainen artisti, esiintyjä ja hyväntekijä ilman Michaelin vaikutusta. Hän muutti kulttuuria, rikkoi rajoja ja vaihtoi radioformaatteja. Musiikillaan hän teki mahdolliseksi ihmisten, kuten Oprah Winfreyn ja Barack Obaman, nousemisen suureen suosioon maailmalla. Hänen perintöään ei kukaan haasta ja hänet tullaan aina muistamaan, Usher totesi viime viikolla.

Usherin jälkeen lavalle noussut William ”Smokey” Robinson nostatti tunnelmaa esittämällä pari vitsiä siitä kuinka hän oli aikoinaan kirjoittanut Usherin juuri esittämän kappaleen. Hieman konservatiivisen alun jälkeen muistotilaisuus on saanut odotettua enemmän gospel-sävyjä. Lionel Richie esitti tilaisuudessa gospel-kappaleen ja sittemmin monet äänekkäätkin puhujat ovat osoittaneet kunnioitusta edesmenneelle supertähdelle suomalaisittain varsin räväkästi.