Harry Potter ja puoliverinen prinssi käynnistyi näyttävästi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kovasti odotettu uusi Harry Potter -elokuva Puoliverinen prinssi sai eilen maailmanensi-iltansa Lontoossa näyttävästi. Parin vuoden tauon jälkeen valkokankaalle saatu uusi elokuva saa Suomen ensi-iltansa 17. heinäkuuta.

Alunperin elokuvan piti saada ensi-iltansa jo viime vuonna, mutta sitä siirrettiin yllättäen. Elokuva on järjestyksessään kuudes J.K. Rowlingin rakastettuihin kirjoihin perustuva Potter-elokuva, ja elokuvaa tähdittävät tuttuun tapaan Daniel Radcliffe, Rupert Grint ja Emma Watson, jotka esiintyvät nytkin nuorina velhoina Harry Potterin, Ron Weasleyn ja Hermione Grangerin rooleissa.

Pääosakolmikon ohella mukana ovat yhä monet muutkin tutut Harry Potter -elokuvien näyttelijät, kuten Helena Bonham Carter, David Bradley, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Michael Gambon, Alan Rickman, Maggie Smith, Natalia Tena, Julie Walters ja David Thewlis sekä Evanna Lynch, Matthew Lewis, Bonnie Wright sekä James ja Oliver Phelps. Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvan on ohjannut edellisen Potterin tapaan David Yates, ja sen on käsikirjoittanut Steve Kloves. Tuotannosta vastaa Warner Bros. Pictures yhdessä Heyday Filmsin kanssa.