Jacksonin hautajaisista kaupungille miljoonalasku

Viihdeuutiset · Stara.fi

Toissailtana järjestetty Michael Jacksonin muistotilaisuus tuli kalliiksi Los Angelesin kaupungille ja sitä kautta asukkaille. Muistotilaisuus saattueineen oli kaupungissa suurin poliisioperaatio sitten vuoden 1984 olympialaisten.

Liikenteenohjaus ja muut turvatoimet maksoivat viranomaisten alustavan arvion mukaan 1,4 miljoonaa dollaria, eli noin 1,1 miljoonaa euroa. Kaupungin työntekijöiden ylitöistä tuli suurin menoerä, noin 1,1 miljoonaa dollaria. Tapahtuman turvallisuudesta vastaamaan oli kiinnitetty yhteensä peräti 4.173 henkilöä, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Alunperin kustannusten uskottiin nousevan jopa neljään miljoonaan. Vielä ennen tilaisuutta kaupungin edustajat toivoivat Jacksonin perheen maksavan osan kuluista, mutta sittemmin vaatimuksista on luovuttu. Tämä siitä huolimatta, että Los Angeles, kuten koko Kalifornia, on tällä hetkellä lähestulkoon konkurssin partaalla.