Transformers-leffa osoittautui kultakaivokseksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Äskettäin Suomessakin ensi-iltansa saanut toinen Transformers-elokuva Kaatuneiden kosto on osoittautunut todelliseksi kultakaivokseksi, sillä Megan Foxin ja Shia LeBeoufin tähdittämä raina on tuottanut jo yli 300 miljoonaa dollaria yksistään Yhdysvaltojen markkinoilla.

Kaksi viikkoa sitten ensi-iltansa saanut elokuva nousi suoraan katsojatilastojen kärkeen ja on sittemmin kamppaillut ykköspaikastaan Ice Age 3 -elokuvan kanssa. Vain 14 päivässä elokuva on kilisyttänyt kassakoneita Yhdysvalloissa 300 miljoonan verran ja maailmanlaajuisesti 600 miljoonaa.

Vertailukohtaa tuotolle antaa se, että vuonna 2007 julkaistu ensimmäinen Transformers on tuottanut tähän mennessä Yhdysvalloissa 319 miljoonaa dollaria ja 700 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti.