Michael Jacksonissa oli tappava määrä kipulääkettä: ”Hän oli kävelevä apteekki”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Reilut pari viikkoa sitten menehtyneen poptähti Michael Jacksonin kuolinsyytä selvitellään parhaillaan Yhdysvaltojen liittovaltion poliisin, FBI:n, tutkimuksissa. Tuoreimpien väitteiden mukaan supertähden ruumiista olisi löytynyt tappava annos useita lääkkeitä.

The Sun -lehden julkaisemien tietojen mukaan Jacksonin verestä löydettiin suuria määriä Demerolia, Xanaxia, Methadonea, Propofolia, Fentanylia, Ambienia, Valiumia, Vicodinia ja Dilaudia. Lehden mukaan Michael Jackson olisi kuollut voimakkaiden lääkkeiden yliannostukseen, kuten on jo aiemmin julkisuudessa uskottu.

Jacksonista löytynyt annos oli niin suuri, että se olisi tappanut kenet tahansa normaalin ihmisen hetkessä. Laulajan uskotaan kuitenkin käyttäneen lääkitystä niin pitkään, että hänen tarvitsemaansa annostusta jouduttiin kasvattamaan todella suureksi.

– Michael Jackson oli kuollessaan kävelevä apteekki. Hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia selvitä. Ruumis voi kehittää vastustuskyvyn uskomattoman suurille lääkemäärille, mutta jossain vaiheessa sekin loppuu, lehden haastattelema lähde väitti.

Poliisi ei ole sulkenut tutkimuksissa vielä pois murhan mahdollisuutta, ja tuoreet testitulokset antavatkin varmasti aihetta lisätutkimuksiin sillä saralla. Supertähden perhe on kertonut alusta saakka epäilevänsä Jacksonin lääkäriä tahallisen yliannostuksen antamisesta.

Tämän hetken tietojen mukaan Jacksonin lääkäri Conrad Murray antoi hänelle Demerol-pistoksen vain 40 minuuttia ennen kohtalokasta sydänkohtausta. Toisen lääkärin antamien tietojen mukaan Jackson olisi käyttänyt kovia lääkkeitä mahdollisesti jo 12 vuoden ajan. Poptähdellä oli useita lääkäreitä, jotka kirjoittivat hänelle reseptejä jopa puhelinsoiton perusteella. Poliisi tutkii nyt lääkäreiden toimintaa.