Bruno-elokuvan raju huumori suututti homojärjestön

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ensi-iltansa juuri saanut Bruno-elokuva on yksi vuoden odotetuimmista komedioista, mutta homoseksuaalien oikeuksia ajava järjestö ei ole leffasta innoissaan. America’s Gay & Lesbian Alliance Against Defamation on suuttunut siitä kuvasta, jonka elokuva antaa homoseksuaaleista.

Järjestön mukaan Bruno-elokuva vahvistaa suuren yleisön stereotypioita homoseksuaaleista, minkä johdosta ennakkoluulot vähemmistöä vastaan kasvavat, Washington Examiner uutisoi.

– Elokuvaan on koottu sketsejä tarkoitushakuisesti. Jotkut osuivat maaliinsa, mutta jotkut iskevät homoyhteisöön aika kovasti ja voimistivat vahingollisia stereotypioita, GLAAD-järjestön johtaja Jarrett Barrios kommentoi nähtyään elokuvan.

Elokuvan julkaissut Universal Pictures pyysi järjestöltä kommenttia elokuvasta jo ennen sen ensi-iltaa järjestämällä heille esikatselun. Sen tuloksia ei kuitenkaan otettu lopulta huomioon.

– Elokuvayhtiö oli myös huolissaan elokuvan sisällöstä, mutta ikävä kyllä kohtaukset, jotka huolestuttivat meitä eniten, jäivät mukaan elokuvaan. Tuollaiset kohtaukset eivät auta amerikkalaisia ymmärtämään niitä satojatuhansia homoperheitä, jotka elävät aivan tavallista elämää, Barrios lisäsi.