Tammerfestissä juhli yli 80.000 ihmistä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen suurin kaupunkifestivaali Tammerfest vietti tänä vuonna 15-vuotisjuhlaansa ja keräsi jälleen huippumäärän juhlijoita. Yhteensä yli 80.000 vierasta nautti liki sadan artistin tarjonnasta neljän päivän ajan 25 tapahtumapaikassa.

Tänä vuonna lipunmyynti oli ennätysvilkasta jo ennakkolipunmyynnissä. Tapahtuman pääareenoista Keskustorin teltan Kolmas Nainen ja Tehosekoitin keikat olivat etukäteen loppuunmyytyjä. Niin ikään Vuolteentorin suomirock-iloittelu Yön ja Popedan tahtiin oli myös myyty loppuun. Kolmas pääareena, Pakkahuone, natisi liitoksistaan, kun Viikate, Nicole ja Kotiteollisuus tykittivät kansalle rautaisan annoksen metallia ja rock n’rollia.

Tammerfestissä nautittiin ohjelmasta, joka ulottui ulkomaisesta Soulfly-metallibändistä Paula Koivuniemeen sekä hiphop-mestari Cheekistä Stara Jetset Partyihin ja Johanna Tukiaiseen. Pääareenoiden lisäksi ohjelmaa oli runsaasti tarjolla yli 20 klubilla, M/S Tammerkoski -risteilyillä ja Kirjastotalon puistossa.

– Tammerfestin juhlavuosi sai mahtavan vastaanoton, kun yli 80.000 ihmistä saapui nauttimaan laajasta tarjonnastamme. Erityisesti lämmitti usean pääareenan tapahtuman loppuunmyynti jo paljon ennen festivaalin alkua. Tärkeää oli huomata, että yleisö viihtyi vaikka muutamat taivaalta saapuvat vesisuihkut kaikaisivatkin poutaista säätä, kommentoi tapahtuman tuottaja Riki Huhtala.

Tammerfest järjestetään seuraavan kerran 14. – 17. heinäkuuta 2010.