The Virtanen Band ei ole olemassa – nousi silti singlelistalle!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisia on viime päivinä ihmetyttänyt uusi The Virtanen Band, joka tuli ensin tunnetuksi puhelinoperaattorin mainoksista. Sittemmin yhtyeeseen on kuitenkin törmännyt monissa odottamattomissakin paikoissa.

The Virtanen Bandin televisiomainoksessa soittama kappale Change Of Hearts ilmestyi äskettäin myös myyntiin, kappaleen musiikkivideo alkoi pyöriä televisiossa muiden videoiden joukossa ja lopulta kappale nousi myös Suomen virallisen singlelistan sijalle neljä. Lisäksi yhtye löytyy myös MySpacesta ja Facebookista.

Tästä kaikesta huolimatta The Virtanen Band -nimistä yhtyettä ei ole oikeasti edes olemassa, vaan se on luotu ainoastaan operaattorin mainoskampanjaa varten. Tämä on aiheuttanut hämminkiä ja jopa epäilyjä piilomainonnasta. DNA:n myynti- ja markkinointijohtaja Erik Sylvestersson kuitenkin kiistää tämän.

– Meidän näkemyksemme mukaan se ei ole piilomainontaa. Tietyt kanavat ovat halunneet soittaa sitä, koska musiikkivideo on niin hyvä. Meille on tullut valtavan paljon positiivista palautetta. Ihmiset ovat ottaneet tämän vastaan hyvänä huumorina, Sylvestersson kommentoi asiaaa IT-Viikko -lehdelle.

Kuvitteellisen yhtyeen mainoskappaleen on IT-Viikon mukaan säveltänyt The Crash -yhtyeensä kanssa viimeisen keikan äskettäin Ruisrockissa tehnyt Teemu Brunila. Mainoksissa ja musiikkivideolla yhtyeen jäseninä nähdään harrastemuusikoita. Sylvestersson vahvisti julkaisulle myös, että kampanjan hinta on noin 100.000 euroa.