DJ-supertähti Paul Oakenfold Madonnan mukana Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman tunnetuimpiin tiskijukkiin lukeutuva Paul Oakenfold saapuu Suomeen Madonnan jättikonsertin yhteydessä. Hän esiintyy konsertin virallisissa Hard Candy -jatkobileissä The Circus -ravintolassa 6. elokuuta.

Paul Oakenfold toimii samalla myös Madonnan Sticky & Sweet -kiertueen tiskijukkana. 70-luvun lopulla DJ-uransa aloittanut Oakenfold toi Ibizan klubikulttuurin Englantiin 1980-luvulla. Oakenfoldin klubit nostivat tämän baleaariseksi tyyliksi kutsuttavan yhdistelmän housea, soulia ja italodiskoa nimenomaan britti-ilmiöksi.

Paul Oakenfold saavutti ensimmäiset menestyksensä suuremman yleisön keskuudessa Happy Mondaysin Pills ’n’ Thrills and Bellyaches -läpimurtoalbumin tuottajana. Yhdessä tuottajaparinsa Steve Osbornin kanssa hän on työskennellyt muiden muassa Simply Redin, The Curen, Massive Attackin, U2:n ja jopa Snoop Doggy Doggin materiaalin parissa.

Tuottajaparin vuonna 1990 perustettu Perfecto on yksi tanssimusiikin menestyksekkäimmistä levymerkeistä. Omien maailmankiertueidensa lisäksi Oakenfold on ollut mukana U2:n, INXS:in, Simply Redin ja Boy Georgen kiertueilla. Hänet tunnetaan yhtenä superklubi Ministry of Soundin alkuperäisistä DJ:stä, sekä legendaarisen Cream-klubin vakio-DJ:nä. Dj Magazine -lehden vuotuisessa Top 100 -äänestyksessä Oakenfold on valittu kahdesti maailman parhaaksi tiskijukaksi.

Oakenfold on julkaissut myös kaksi sooloalbumia. Lisäksi hän on tuottanut soundtrackin Swordfish-elokuvaan, säveltänyt musiikkia tv-sarjoihin ja esiintynyt itse viidessä elokuvassa. Hänet on nimetty Grammy-ehdokkaaksi kolmesti ja hänen albuminsa ovat myyneet yhteensä yli viisi miljoonaa kappaletta. Tällä hetkellä hän työskentelee Madonnan uuden materiaalin tuottajana sekä viimeistelee vielä tänä vuonna julkaistavaa kolmatta omaa albumiaan.