Harry Potter taikoi leffaennätykset uusiksi yhdessä illassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään ensi-iltansa ympäri maailmaa saava Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuva on käynnistynyt vahvasti. Yhdysvalloissa elokuva tuotti jo avausiltanaan peräti 22,2 miljoonan dollarin lipputulot. Tulos on kaikkien aikojen paras ensimmäisen illan tulos.

Harry Potter -elokuvien kuudes osa ylitti selvästi Batman – yön ritari -elokuvan vuosi sitten tekemän aikaisemman avausennätyksen 18 miljoonaa dollaria. Star Wars – Sithin kosto teki puolestaan vuonna 2005 vastaavassa ajassa 17 miljoonan dollarin myynnin. Harry Potter ja Feeniksin kilta tuotti aikoinaan ensimmäisen päivän aikana 12 miljoonaa.

Tämän kesän toiseksi kovin aloitus oli äskettäin ensi-iltansa saanut Transformers – kaatuneiden kosto, joka teki ensimmäisen iltansa aikana Yhdysvalloissa 16 miljoonan dollarin lipputulot. Kaikkien aikojen listalla se ei siis noussut edes kolmen kärkeen. Transformers tuotti kuitenkin ensimmäisen 12 päivän aikana 600 miljoonaa dollaria.