Stara Harry Potterin ensi-illassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uuden Harry Potter -elokuvan saapumista valkokankaalle juhlittiin näyttävästi 16. heinäkuuta Helsingin Tennispalatsissa järjestetyssä gaala ensi-illassa. Ilmapiiri oli kuin Oscar juhlissa konsanaan.

Potter-fanit ja nimikirjoitusten metsästäjät piirittivät teatterin sisäänkäyntiä ja salamavalot räpsähtelivät, useiden julkisuuden henkilöiden astellessa sisään pitkin punaista mattoa. Potter-huumasta oli saapunut nauttimaan niin politiikasta tuttuja kasvoja, kuten Matti Vanhanen naisystävänsä Sirkka Mertala mukanaan ja Paavo Lipponen perheineen sekä näyttelijöitä ja elokuvaohjaajia, kuten Jenni Banerjee ja Olli Saarela vain muutama suuresta kutsuvierasjoukosta mainitakseen.

Tunnelma teatterilla räjähti täysin, kun elokuvassa Fred ja George Weasleytä näytelleet James ja Oliver Phelps saapuivat paikalle. He olivat ihmeissään kuinka paljon faneja Suomesta löytyy ja kuinka huikean suosion Potterit ovat saaneet. Osa innokkaista ihailijoista oli saapunut paikalle jo aamukahdeksalta nähdäkseen idoleitaan edes vilaukselta. Elämäniloiset kaksospojat kertoivat viettävänsä kaikelta Potter pyöritykseltä liikenevän ajan mieluiten golfkentillä.

Stara nappasi Heikki Paasosen ja Olli Saarelan pikahaastatteluun kyselläkseen heidän mietteitään Potter-elokuvasta sekä miesten kesäsuunnitelmista.

– Olen katsonut kaikki elokuvat ja minua voi pitää jo pienoisena Potter-fanina. Kaikkein huikein muisto Potterista on kun luin sarjan viimeistä kirjaa moottoripyöräreissulla nuotion valon loisteessa, Heikki Paasonen kertoi Staralle.

– Kesä jatkuu työn parissa. Pitkä Kuuma Kesä -ohjelmaa kuvataan vielä muutama jakso. Se loppuu elokuussa, jonka jälkeen aion pitää pienen hyvin ansaitun loman, hän lisäsi.

– Hieman Potter-elokuvat alkavat jo toistaa itseään. En ole tehnyt mitään erikoisia kesäsuunnitelmia, elokuvaohjaaja Olli Saarela puolestaan kertoi lyhyesti.

Taistelu pimeyden voimia vastaan jatkuu tässä jo kuudennessa Harry Potter -sarjan filmatisoinnissa. Mukana hyrräävät myös murrosiän hormonit, kun 16-vuotiaat Harry (Daniel Radcliffe), Hermione (Emma Watson) ja Ron (Rupert Grint) aloittavat kuudennen lukuvuotensa Tylypahkan velhokoulussa.

Sydämen asioiden kanssa kamppaileva Harry joutuu myös tekemisiin mystisen puoliverisen prinssin kanssa saatuaan käsiinsä tälle kuuluneen taikajuomakirjan. Samalla Pimeä lordi Voldemort tiukentaa otettaan Tylypahkasta, ja professori Dumbledore (Michael Gambon) ryhtyy valmistelemaan Harrya lopulliseen koitokseen. Siinä tämän visuaalisesti huikean tuotoksen juoni pähkinänkuoressa.

Elokuva onnistuu samalla olemaan todella synkkä ja koskettava, mutta myös humoristinen. Se nouseekin tarinankerronnallaan sarjan edellisiä osia korkeammalle tasolle. Elokuvan ehdottomasta parasta antia on taikajuomiin erikoistunut professori kuhnusarvio, jonka roolissa Jim Broadbent tekee hillittömän suorituksen.

Teksti: Ismo Mukala