Fighting

Elokuvat · Stara.fi

Katutappelut ja ryysyistä rikkauksiin lienevät asioita, jotka eivät koskaan mene muodista valkokankaalla. Niinpä Dito Montielin ohjaama Fighting ammentaa tarinansa hyvin pitkälti samasta padasta kuin esimerkiksi Rocky-elokuva aikoinaan.

Pikkukaupungista New Yorkiin tyhjätaskuna muuttanut Shawn MacArthur (Channing Tatum) ansaitsee elantonsa piraattituotteiden myynnillä. Ehkä. Yhtäkkiä hän onkin jo manageri Harvey Boardenin (Terrence Howard) leivissä ja ottelee laittomissa otteluissa nyrkkisankareita vastaan. Soppaan yritetään ahtaa myös päälleliimattu rakkaustarina, kun Shawn pokaa käyttämänsä klubin kauniin tarjoilijattaren.

Elokuvaa kuvaavat parhaiten sanaparit ”juosten kustu” ja ”halpa kopio”. Päähenkilöön tutustumiseen annetaan noin 30 sekuntia, eli katsoja jää kuin tyhjän päälle seuraamaan kökköä dialogia ja ohjaajan hurjaa kiirettä kohti lopputekstejä. Montiel onkin tehnyt elokuvasta kuin televisiomainoksen, jonka alta paistaa vääjäämättä täysin tyhjänpäiväinen käsikirjoitus.

Jos tarina ja ohjaus ovat hanurista, on sitä myös Terrence Howardin harvinaisen epäonnistunut roolityö. Lisäksi sivurooleihin on taidettu kiinnittää lähinnä nyrkkeilysalin eläviä harjoitusvastustajia. Päätähti Channign Tatum toimii joten kuten, mutta ei tästä hänelle vielä läpimurtoa saatu. Päinvastoin. Ainekset olivat koossa laadukkaaseenkin leffaan, mutta nyt lopputulos jää kirkkaaseen b-sarjaan.

Genre: Toiminta / draama

Ohjaus: Dito Montiel

Pääosissa: Channing Tatum, Terrence Howard, Zulay Henao, Luis Guzmán, Brian White

Ensi-ilta: 24.7.2009

Kesto: 1:47

Pisteet 1/5