The Rasmus otti reilusti takkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmallakin menestystä niittänyt suomalaisyhtye The Rasmus takoi viime vuonna huomattavat tappiot. Bändin taustayhtiöt ”ottivat takkiin” peräti puoli miljoonaa euroa.

Asiasta kertoneen Ilta-Sanomien mukaan yhtyeen jäsenten omistama The Shadowland Oy tuotti helmikuun 2008 ja tammikuun 2009 välisenä aikana 295.000 euron liikevaihdolla peräti 282.000 euroa tappiota. Liikevaihtoon verrattuna tappio oli siis todella merkittävä.

Viime vuonna yhtiö tuotti kuitenkin reilun puolen miljoonan euron liikevaihdolla 28.000 euroa voittoa. Ilta-Sanomien mukaan yhtyeen keulahahmon Lauri Ylösen oman yhtiön liikevaihto ja tulos laskivat samalla tavalla tuottaen tappiota peräti 187.000 euroa.

Molempien yhtiöiden talous on kuitenkin edellisten hyvien vuosien ansiosta kunnossa, eli ongelmia tappiot eivät ainakaan vielä tule tuottamaan. Yleensäkin bändien taustayhtiöiden toiminnassa on tilikausien välillä usein valtaviakin eroja riippuen yhtyeiden levytyksistä ja kiertueista.