Suomeen uusi televisiokanava – kohderyhmänä pojat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset saavat syyskuussa uuden televisiokanavan, kun maamme ensimmäinen 6 – 14-vuotiaille pojille suunnattu Disney XD -televisiokanava aloittaa toimintansa lauantaina 12. syyskuuta 2009. Kanavalla nähdään toki ohjelmia myös tytöille.

Mainoksia sisältävällä Disney XD -kanavalla nähdään debyytti kanavan omasta Aaron Stone -seikkailusarjasta. Siinä teinipoika ja pelaajanörtti Charlie Landers alkaa elää online-pelihahmonsa elämää ja taistella rikollisuutta vastaan. Sarja on rikkonut katsojaennätyksiä niin Yhdysvalloissa kuin Ranskassa.

– Pojat ovat tyttöjen lailla kriittisiä viihdesisältöjen suhteen. He samaistuvat mielellään monipuolisiin hahmoihin, jotka ovat fiksuja, epäitsekkäitä, päättäväisiä ja rohkeita, mutta eivät kuitenkaan täydellisiä. Disney XD -kanava tarjoaa tarinoita ja tällaisia hahmoja useissa eri muodoissa, kuten sarjoina, animaatioina, elokuvina ja urheiluohjelmina – positiiviset saavutukset ovat niiden keskiössä, Disney Channel Scandinavian johtaja Casper Bjørner toteaa.

Kanavan lanseerauksen yhteydessä starttaavat myös odotetut Disneyn hittisarjat Finias ja Ferb ja Zackin ja Codyn viiden tähden elämää. Lanseerausviikonloppuna nähdään lisäksi koko perheen blockbuster-elokuvia, kuten Rottatuille, Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous ja musikaalielokuva Jump In!.