Lukijat hyväksyvät bändikeikan keskeytyksen pullonheiton takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänäkin kesänä on käyty perinteistä keskustelua bändikeikkojen ja festivaalien turvallisuudesta myös lavalle nousevien artistien näkökulmasta. Lavalle lentäneistä pulloista ja muista esineistä on aiheutunut Suomessakin lukuisia loukkaantumisia.

Viime vuosina artistit ja yhtyeet ovat ottaneet selvästi aikaisempaa tiukemman kannan turvallisuuteensa. Aiemmin keikkaa voitiin jatkaa, vaikka lavalle lensi lasipulloja ja jopa kiviä. Nykyisin kymmentuhatpäisen yleisön seasta heitetty yksikin pullo mitä todennäköisimmin keskeyttää keikan välittömästi, koska kyseessä on vakava uhka esiintyjien turvallisuudelle. Yleensä bändi ei enää jatka enää keikkaansa edes tauon jälkeen. Yksi maliesimerkeistä on alla nähtävä video Stam1nan keikalta Tuska-festivaaleilta.

Asia nousi esiin edellisen kerran, kun Stara Jetset -tapahtumassa Tammefesteillä esiintynyt Johanna Tukiainen oli saada osuman lasipullosta. Heitto meni kuitenkin ohi ja häirikkö heitettiin ulos. Viihdelehti Stara tiedusteli lukijoiltaan heidän kantaansa pullonheittoon, ja kyselyyn vastanneista 4.416 lukijasta peräti 65 prosenttia hyväksyi keikan lopettamisen pullonheiton takia. Kymmenen prosenttia ei ottanut kantaa ja neljännes ei hyväksynyt keikan lopettamista.