Twilight-leffan kulisseissa kuohuu – näyttelijälle yllätyspotkut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Twilight-teinileffojen toisen osan kuvaukset on nyt saatu valmiiksi ja kolmannen osan kuvauksia valmistellaan parhaillaan. Elokuvassa nähdään kuitenkin ainakin yksi merkittävä muutos, kun yksi tähdistä on kaikessa hiljaisuudessa vaihdettu toiseen näyttelijään.

Kahdessa ensimmäisessä Twilight-elokuvassa Victoria-vampyyrin roolissa nähtävä Rachelle Lefevre on saanut yllättäen potkut. Hän on nyt vuodattanut tuntojaan medialle lähettämässään tiedotteessa. Näyttelijä kertoo olevansa tyrmistynyt ja syvästi loukkaantunut tuotantoyhtiön päätöksestä. Hänen tilalleen on nyt valittu Bryce Dallas Howard.

Rachelle Lefevre kertoo lausunnossaan, ettei ollut tietoinen, että tuotantoyhtiö Summit Entertainment oli valinnut jonkun toisen esittämään roolihahmoa kolmannessa Eclipse-elokuvassa. Jo aiemmin tehty päätös kerrottiin hänellekin vasta viime tiistaina, kun toisen osan kuvaukset oli saatu valmiiksi.

Yhtiön mukaan vaihdon syyvä olivat Lefevren aikatauluongelmat, joiden takia hänellä ei ollut mahdollisuutta osallistua kolmannen elokuvan kuvauksiin. Studion mukaan Lefevre ei myöskään kertonut toisesta roolistaan ajoissa. Näyttelijä on itse kiistänyt väitteet perättömänä. Hän on samaan aikaan mukana Barney’s Vision -elokuvassa, jotka kestävät vain kymmenen päivää, eivätkä siten hänen mukaansa muodosta estettä Eclipsen kuvauksille.

– Olen kieltäytynyt monista muista roolitarjouksista ja ottanut vastaan vain roolit, joiden tekeminen vie vain lyhyen aikaa. Eclipsen kuvaukset kestävät kolme kuukautta. Summitin mukaan heillä on aikatauluongelmia noiden kymmenen päivän aikana. Ottaen huomioon Eclipsen kolmen kuukauden kuvausaikataulun, en olisi koskaan uskonut menettäväni roolia kymmenen päivän takia, Rachelle Lefevre kertoi.

Twilight: Eclipse -elokuvan kuvaukset alkavat jo ensi kuussa. Sarjan toinen osa Twilight: New Moon saa ensi-iltansa 20. marraskuuta.