Taantuma iski pornoalaan – Playboy-lehti sai pahasti siipeensä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmantaloutta tällä hetkellä rasittava taloustaantuma on iskenyt kevään ja kesän aikana aikaisempaa suuremmalla voimalla myös aikuisviihteen alalle. Yleensä keskimääräistä vähemmän suhdanneherkkä ala tekee parhaillaan jättitappioita.

Playboy Enterprises Inc. julkisti tiistaina toisen vuosineljänneksen tuloksensa. Yhtiön kustantama maailman tunnetuin miestenlehti Playboy ja sen sivubrändit tuottivat yhtiölle rökäletappiot.

Huhti-kesäkuussa mediatalo teki tappiota 8,7 miljoonaa dollaria, mikä oli selvästi odotuksia enemmän. Viime vuonna samana aikana tappiota tuli 3,2 miljoonaa dollaria, Reuters uutisoi. Myös liikevaihto laski viime vuoden 73,4 miljoonasta 62,2 miljoonaan dollariin. Lehden New Yorkin toimituksen sulkemisesta aiheutui 9,1 miljoonan dollarin kertaluonteiset tappiot.

Tappion suurimpina syinä mainittiin heikentynyt mainosmyynti ja internetissä ilmaiseksi tarjottava aikuisviihde. Aikuisviihteeseen keskittyneen yhtiön näkymät koko vuodesta olivat nekin varsin synkät ja tappiota odotetaan tulevan enemmän kuin viime vuonna.

Suurimmat odotukset mediatalolla on nyt verkon kautta tilattavalle on-demand -aikuisviihteelle. Tänä vuonna lehti tulee myös vähentämään ilmestymistahtiaan viime vuotisesta. Nakuilevat naiset eivät odotusten mukaan tule tuottamaan nykyistä enempää loppuvuodenkaan aikana.