The Movements konsertoi ensimmäistä kertaa Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Modernin ruotsalaisen rockin kuumimpiin nimiin kuuluva göteborgilainen The Movements saapuu ensimmäiselle Suomen keikalleen. Kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva yhtye nousee kotimaisen Dead Black Asteroidin jälkeen Bar Loosen lavalle lauantaina 5. syyskuuta.

Vuonna 2001 perustettu The Movements ammentaa musiikissaan 60-luvun garagerockista, punkista, varhaisesta psykedeliasta ja krautrockista. The Soundtrack Of Our Livesin, The Stoogesin ja Mando Diaon välimaastossa operoiva yhtye on kerännyt mainetta erityisesti live-bändinä, ja kokoonpano onkin vuosien saatossa kiertänyt tiiviisti Euroopan rock-klubeja.

Kaksi albumi ensimmäistä albumiaan, Grains of Oats ja The World, The Flesh And The Devil, The Soundtrack Of Our Livesista tutun Björn Olssonin johdolla äänittäneen The Movementsin tuorein projekti on ruotsalaisastronautti Christer Fuglesangista kertova teemalevy. For Sardines Space Is No Problem -kolmoslevy julkaistiin heinäkuun puolivälissä.

Aikaisemmin esimerkiksi Misfitsin ja Black Lipsin kanssa keikkaillut yhtye suuntaa myöhemmin syksyllä jälleen uudelle Keski-Euroopan klubikiertueelle. Bar Loosen keikalla The Movementsia lämmittelee nouseva helsinkiläinen Dead Black Asteroid. Tapahtuman levymusiikista vastaa DJ Hank.