Helsinki Hip Hop Festival kasvaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pääkaupungissa 9 – 11. lokakuuta 2009 järjestettävä Helsinki Hip Hop Festival 2009 on kasvanut jälleen edellisvuosia mittavammaksi kokonaisuudeksi. Hiphop-kulttuurin eri osa-alueita esittelevä festivaali tuo tänä vuonna entistä suuremman määrän kiinnostavia esiintyjiä ja taiteilijoita usealle eri areenalle.

Tapahtuman tavoitteena on esitellä hiphopia monipuolisesti laadusta tinkimättä. Festivaaleilla nähdään laaja kattaus ulkomaisia huippunimiä sekä tietysti suomalaiset tämän hetken mielenkiintoisimmat artistit. HHHF09 tapahtumapaikat ovat Virgin Oil Co., Kulttuuriareena Gloria, Cuba Bar & Cafe, Jenny Woo ja Mbar. Festivaalin ohjelmisto koostuu kolmesta konsertti-illasta, taidenäyttelyistä, taideworkshopista ja päätösklubista.

Perjantaina ohjelma alkaa ikärajattomalla tapahtumalla. Gloriassa on taideworkshop, jossa yleisöllä on mahdollisuus kokeilla uusia tekniikoita ammattitaitoisten ohjaajien seurassa. Gloriassa on myös live-konsertti, jossa nähdään kotimaan kovimmat rap-nimet. Perjantain ohjelma huipentuu Virgin Oil Co:yyn, jossa konsertoi nimekkäitä ulkomaisia artisteja.

Lauantain ohjelma koostuu ilmaisesta ulkoilmatapahtumasta Lasipalatsin aukiolla Mbarin terassin tuntumassa, missä kutsutut taiteilijoiden työstävät näyttävää urbaania taidetta tiskijukkien tahdittamana. Lauantain live-ohjelmisto nähdään Virgin Oil Co:ssa, jossa ohjelma on perjantain tapaan koottu kotimaisista sekä useista ulkomaisista huippuesiintyjistä.

Festivaalin puitteissa työstetään myös kahta sisustusgraffitiprojektia syys-lokakuun vaihteesta alkaen, sekä asetetaan esille nuorten taiteilijoiden töistä koostuva taidenäyttely, joka kestää lokakuun ajan. Näyttelypaikkoja ovat Mbar, Cuba Bar & Cafe sekä Jenny Woo. Tarkempi ohjelma esiintyjineen tiedotetaan myöhemmin elokuun aikana