Täh, Britney Spearsin keikkakuvia ei haluttukaan tarkastaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin Helsingissä esiintynyt supertähti Britney Spears joutui sekä Ruotsissa että Suomessa medioiden laajaan boikottiin harvinaisen tiukan kuvasopimuksensa takia. Tähti vaati muiden muassa saada hyväksyä julkaistavat kuvat etukäteen.

Suomesta vain yksi lehti, Kaupunkilehti Metropoli, suostui sopimukseen ja oli ainoana kuvaajana paikalla. Julkaisun päätoimittajan mukaan sopimus allekirjoitettiin mielenkiinnosta nähdä miten prosessi toimii.

– Kiinnostuimme sopimuksen aiheuttamasta kohusta. Allekirjoitimme sen mielenkiinnosta pystyäksemme kertomaan prosessista, vastaava päätoimittaja Marko Haapahuhta kertoi.

Kuvien sähköinen julkaiseminen oli kokonaan kielletty, mutta paperilehdessä kuvat sai julkaista 30 päivän sisällä konsertista. Nyt kuvat ovat päätyneet lehteen. Päätoimittajan mukaan kuvia ei lopulta haluttukaan tarkastaa etukäteen.

– Maailmantähdet antavat usein luvan käyttää kuvia uutisointiin vain rajoitetun ajan, minkä jälkeen kuvan oikeudet kuuluvat sen kohteelle. Tämä eroaa täysin käytännöstä, johon Suomessa on totuttu, kertoo asiaan perehtynyt varatuomari Harri Lehto.

Kaupunkilehti Metropolilla on Suomessa 500 jakelupistettä. Lehden noutolevikki on 140.000, ja kohderyhmä rakentuu 18 – 40-vuotiaista nuorista aikuisista.