Apulanta-yhtye Discovery Channelilla mittarit takapuolessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimainen suosikkiyhtye Apulanta otti taannnoin osaa tutkimukseen, jossa kartotettiin rockmuusikon ammatin aiheuttamia rasituksia keikan aikana. Bändi soitti tutkimusta varten kaksi keikkaa anturit takapuolessaan.

Uutinen suomalaisen yhtyeen ja Työterveyslaitoksen tekemästä rokkarien lämpökuormitusmittauksesta on herättänyt kiinnostusta myös muualla maailmassa. Suomessa parhaillaan oleva Discovery Channelin kuvausryhmä matkustaa sunnuntaina 16. elokuuta Heinolassa Jyrää -tapahtumaan kuvaamaan Apulannasta tehtäviä mittauksia. Kanava kiinnostui aiheesta Työterveyslaitoksen tekemän kansainvälisen julkaisun myötä.

Työterveyslaitoksen ja liikuntafysiologi Henna Hämäläisen tutkimuksessa bändin jäsenten peräsuoleen työnnettiin rektaalianturi, jonka antamien tulosten mukaan bändi on soittaessaan 38 asteen kuumeessa ja syke liikkui välillä 127 ja 177. Kovin syke oli Toni Wirtasella kappaleessa Ravistettava ennen käyttöä.

Varkauden ja Helsingin keikoilla tapahtuneet mittaukset olivat myös bändin mieleen.

– Kun aikuisella miehellä tule johtoa perseestä, niin ei toiminta voi totaalisen väärässäkään olla. Kivasti se jäi paidan alle eikä kukaan huomannut, yhtyeen keulahahmo Toni Wirtanen kertoi Aamulehdelle.