Kitaristilegenda Les Paul on poissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Legendaarinen kitaristi Les Paul on kuollut. Hän menehtyi tänään 94-vuotiaana keuhkokuumeeseen New Yorkissa sijaitsevassa sairaalassa. Kitaristilegendan lakimies vahvisti suru-uutisen Reuters-uutistoimistolle.

Les Paul tunnettiin erityisesti nykyaikaisten sähkökitaroiden pioneerina ja suunnittelijana. Hänen nimeään kantava kitaramalli Gibson Les Paul on yhä edelleen yksi maailman suosituimmista kitaramalleista. Lakimies Michael Braunsteinin mukaan suosikkitähti menehtyi White Plains -sairaalassa kahden kuukauden sairastelun jälkeen.

– 94-vuotiaana on vaikea taistella. Hän oli historiallinen henkilö, joka on todella jättänyt jälkensä maapallolle ja jolla oli monia, monia ystäviä, Braunstein kertoi.

Uran pituudesta saa hyvin käsityksen sillä, että Les Paul suunnitteli ensimmäisen sähkökitaransa jo Toisen maailmansodan aikana, vuonna 1941. Sittemmin 1940 ja 1950-luvuilla hän teki myös itse menestyksekästä artistiuraa ja sai monia hittejä listoille. Tunnetuimpia niistä lienevät kappaleet Mockin’ Bird Hill ja How Hight The Moon. Hän teki keikkoja sairauksistaan huolimatta vielä aivan viime aikoina.