Michael Jackson tienaa nyt huimia summia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet artistit ovat kuolemansa jälkeen tehneet perillisilleen ja levy-yhtiöille jättimäisiä tilejä, kun heidän levynsä ovat nousseet listakärkeen. Tässä sarjassa ennätys kuuluu kuitenkin puolitoista kuukautta sitten menehtynelle Michael Jacksonille.

Edesmennyt poptähti tulee tuoreiden arvioiden mukaan tienaamaan tämän vuoden aikana postuumisti arviolta 150 miljoonaa euroa, mikä nostaa hänet kuolleiden tähtien palkkalistoilla kirkkaasti listaykköseksi jopa itsensä Elviksen ohi, The Sun uutisoi.

Pari viikkoa sitten oikeus antoi Jacksonin kuolinpesälle ja perheelle oikeuden solmia 60 miljoonan dollarin uudet sopimukset tähden nimellä rahastamiseksi muiden muassa oheistuotteilla ja keikkaharjoitusten kuvamateriaaliin perustuvalla elokuvalla. Päälle tulee vielä kymmeniä miljoonia huimasta levymyynnistä, sillä Jackson dominoi parhaillaan lukuisia myyntilistoja.

Lehden saamien tietojen mukaan Elviksen tulot ovat tältä vuodelta vain hieman vajaa 40 miljoonaa euroa. Vuonna 1970 menehtynyt Jimi Hendrix on tuottanut kuolemansa jälkeen yhteensä vain 120 miljoonaa euroa. Nirvana-tähti Kurt Cobain on tienannut vuoden 1994 jälkeen yhteensä 550 miljoonaa, Elvis Presley 390 miljoonaa, John Lennon 165 miljoonaa ja Bob Marley 28 miljoonaa euroa.