MTV3 ja Iltalehti sanasodassa Salkkari-paljastuksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimaisen Salatut elämät -saippuasarjan ympärille on syntynyt harvinaislaatuinen medioiden välinen sanasota. Iltalehti uutisoi aiemmin tällä viikolla sarjan tulevista juonenkäänteistä, jotka se oli saanut tietoonsa televisiokanavien Venetsia-tiedotusjärjestelmästä.

Tämän jälkeen MTV3 paheksui juonipaljastuksia medioille lähettämässään tiedotteessa.

MTV3 esittää paheksuntansa Iltalehden tämänpäiväisen Salatut elämät -paljastusjutun johdosta. Iltalehti paljasti etukäteen huippusuositun sarjan syksyn avausjakson kaikki tapahtumat ja kuvitti paljastusjuttunsa ohjelmasta luvatta otetuilla kuvakaappauksilla, Maikkari totesi medioille lähettämässään kirjelmässä.

Tänään Iltalehti vastaa verkkosivuillaan televisiokanavan syytöksiin ja toteaa toimineensa  normaalin toimintatapansa mukaisesti.

MTV3-kanavalta ei ole oltu yhteydessä Iltalehteen sen johdosta, että kyseisen jakson ei olisi kuulunut olla nähtävissä kanavien yhteisessä ohjelmapalvelussa. Iltalehden julkaisemat kuvat ovat 90-prosenttisesti keväällä esitetystä jaksosta, eikä Iltalehti ole uutista dokumentoidessaan syyllistynyt tekijänoikeusrikkomukseen, Iltalehden päätoimittaja Petri Hakala sanoo.