Täh? Brittien Big Brother -talossa on vankila

Big Brother · Stara.fi

Suomen seuraavan Big Brother -tuotantokauden alku lähestyy jo kovaa vauhtia. Samalla Britannian kisassa ollaan vasta puolivälin korvilla. Saarivaltiossa ohjelma onkin joutunut taistelemaan olemassaolostaan romahtaneiden katsojalukujen takia. Kehitys on kuitenkin ollut positiivista.

Nyt on selvinnyt, että brittien BB-talossa on tällä kaudella mukana myös oma vankila, johon sääntöjä rikkoneet asukkaat passitetaan Isovelin päätöksellä, ilman oikeudenkäyntejä tai puolustuspuheita. Parhaillaan talon puutarhassa sijaitsevassa vankilassa istuu BB-Bea Hamill, jota rangaistiin mikrofonin unohtamisesta.

24-vuotias Bea protestoi itkua tihrustaen vankilatuomiotaan vastaan, sillä neitokaisen mukaan hän oli juuri tullut vasta suihkusta, kun rangaistus annettiin. Omien sanojensa mukaan hän ei ole vankilatyyppiä, joten häntä ei saa passittaa telkien taakse. Lisäksi hän vetosi siihen, ettei ollut vielä ehtinyt laittaa hoitoainetta hiuksiinsa. Vankilatuomion pituudesta Isoveli ei antanut vielä tietoa.

Nettikeskusteluissa britit ovat lähinnä naureskelleet ohjelman vankilatouhuille, sillä monien mielestä kaikki BB-asukkaat on suljettu useiksi kuukausiksi ”vankilaan”. Tämä siksi, että BB-talo on täysin eristetty ulkomaailmasta eikä asukkaita päästetä sieltä ulos kesken kisan muuten kuin hätätapauksissa.