Elokuvayhtiöt tuovat leffat internetiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nettivideoiden suuri suosio ja verkkoyhteyksien nopeutuminen on avannut uusia uria myös viihderintamalla, kun elokuvia voidaan jatkossa katsella verkon yli DVD-vuokrauksen sijaan.

Kolme suurinta elokuvastudiota on nyt tuomassa tarjontaansa keskitetysti verkkoon. Suunnitelmissa on saada loppukäyttäjälle katsottavaksi elokuvia, joissa on suuri kristallinkirkas kuva ja kelausmahdollisuus.

Elokuvat on määrä tuoda kuluttajien saataville EpixHD.com -verkkosivustolla. Video-on-demand, eli VOD, ei vaadi käyttäjältä edes ohjelmiston lataamista, sillä leffoja voisi seurata suoraan selaimessa. Elokuvien lisäksi valikoimaan on tulossa myös konserttitaltiointeja ja televisio-ohjelmia.

Palvelun mainospuheissa sivuston kehutaan kattavan jopa kolmanneksen Hollywoodissa julkaistavista elokuvista. Projektissa ovat mukana Viacomin Paramount, Lions Gate Entertainment ja MGM. Ne haluavat saada palvelusta kilpailijan muiden muassa Time Warnerin ja CBS:n vastaaville palveluille.