Alice Cooper esiintyy Espoossa – ei Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme aiemmin kuinka rocktähti Alice Cooperin konsertti Tampereella jouduttiin perumaan, koska artisti ei ollut keikkapaikan omistajan mukaan kristillisten arvojen mukainen. Nyt konsertti on saanut uuden paikan, sillä Cooper nousee lavalle Tampereen sijaan Espoossa.

– Emme ota vastaan konsertteja, joissa esitetään satanismia tai epäjumalanpalvontaa jollain tavalla, Tampere Areenan toimitusjohtaja Harri Wiherkoski perusteli päätöstä Helsingin Sanomille.

Nyt konserttiongelmat on ratkaistu ja supertähti nousee lavalle Espoon Barona Areenalla, eli entisellä LänsiAuto Areenalla, perjantaina 11. joulukuuta.

61-vuotias Alice Cooper aloitti uransa jo 1960-luvun puolivälissä. Ensimmäinen kokoonpano oli nimeltään The Earwigs, sen jälkeen tuli The Spiders, sitten vielä The Nazz ja jo 1968 perustettiin alkuperäinen Alice Cooper -yhtye. Yhtye teki läpimurtonsa yhdistelemällä tehokkaasti tuhtia rokkia ja kauhuteatteria keskenään. Visuaalisesti yhtye muistutti kauhuelokuvien klassikon Rocky Horror Picture Show’n haudasta nousseita, kalmanhajuisia hahmoja.

Alice Cooper -yhtyeen ylivoimaisesti tunnetuin hittibiisi oli vuonna 1972 julkaistu School’s Out, ja menestyksellisin albumi vuonna 1973 julkaistu Billion Dollar Babies. Alkuperäisen yhtyeen hajottua vuonna 1974 julkaistun Muscle of Love -albumin jälkeen Vincent Furnier otti yhtyeen nimen omaksi nimekseen ja jatkoi uraansa sooloartistina.

Sooloura takelteli 70- ja 80-lukujen taitteessa, kun Cooper painiskeli vakavan alkoholiongelman kanssa. Alice Cooper kuitenkin selvitti ongelmansa, ja jo 80-luvun puolivälissä lavoilla nähtiin täydellisen elämänmuutoksen kokenut raitistunut Cooper. Raitistumisen ja elämänmuutoksen kruunasi vuonna 1989 ilmestynyt albumi Trasher, joka sisälsi Cooperin toistaiseksi soitetuimman hittibiiisin nimeltä Poison.

Alice Cooperin pitkältä uralta löytyy kolmisenkymmentä albumia, joiden yhteismyyntimäärä on monia miljoonia kappaleita. Miehen viimeisin albumin on viime vuonna julkaistu Along Came a Spider. Useita kertoja Suomessa esiintynyt Alice Cooper nähtiin täällä viimeksi marraskuussa 2007, jolloin hän konsertoi Alahärmän Powerparkissa, Helsingissä ja Oulussa.