Breakdancen maailman huiput tällä viikolla Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsinki täytyy breakdancen ja hiphopin harrastajista tulevana viikonloppuna, kun Helsingissä järjestetään koko Pohjois-Euroopan suurin breakdance -tapahtuma Summer Jam. Mukana on myös maailman huippuja.

Vuodesta 2005 saakka järjestetty tapahtuma järjestetään nyt 20. – 23. elokuuta. Tapahtumassa ”battlataan” eli kisaillaan hyvässä hengessä, tanssia käyttäen toisia vastaan paremmuudesta taistellen, pääsystä kahteen maailman suurimpaan breakdance -kilpailuun.

Perjantaina kisataan pääsystä Circle Kingz maailmanmestaruufinaaliin, joka järjestetään marraskuussa Sveitsissä. Lauantaina ja sunnuntaina kisataan sekä lajin suomenmestaruuksista että pääsystä UK B-boy Championships MM-finaaleihin, jotka järjestään Iso-Britanniassa lokakuussa. Kilpailijoita on ilmoittautunut mukaan jo 16 eri maaasta.

Tapahtuman kansainvälisinä vieraina nähdään UK Championships kilpailun perustaja, DJ Hooch  sekä Circle Kingz tapahtuman perustaja Amjad. Lisäksi tapahtumaan saapuu koko joukko DJ:tä, kuten Yhdysvaltojen Skeme Richards legendaarisesta Rock Steady Crew -ryhmästä, sekä DJ Renegade, joka tunnetaan ansioistaan erityisesti Iso-Britannian hiphop-kulttuurin rakentajana. Tapahtumassa nähdään myös moninkertainen lajin maailmanmestari B-boy Mouse sekä Alankomaista tapahtumaan saapuva lajin tämän hetken suurimpiin nimiin lukeutuva Just Do It.