The Living End keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australian suosituin punk-yhtye The Living End saapuu loppuvuodesta ensimmäiselle klubikeikalleen Suomeen. Kesällä Ruisrockissa vieraillut trio nähdään Helsingin Tavastialla maanantaina 9. marraskuuta.

Valtaisaa suosiota ympäri maailman nauttiva, 90-luvun puolivälissä perustettu The Living End on uransa alusta saakka yhdistellyt punk-musiikkiinsa myös rockabillyn elementtejä. Bändin soinnin erityispiirteitä ovat vokalisti Chris Cheneyn persoonallisen lauluäänen ohella Scott Owenin soittama läskibasso.

The Living End sai uralleen lentävän lähdön Green Dayn otettua heidät lämmittelijäkseen Australian Dookie-kiertueelle pelkän demon perusteella. Bändin suuri läpimurto tapahtui vuonna 1998 Second Solution -biisillä, joka nousi kotimaassaan koko vuosikymmenen menestyneimmäksi singleksi. Heti perään ilmestynyt debyyttialbumi myi Australiassa viisinkertaista platinaa.

Sittemmin The Living End on julkaissut neljä menestysalbumia, joista viimeisimpänä White Noise ilmestyi viime kesänä. Vuosien aikana bändi on kiertänyt maailmaa niin AC/DC:n kuin Rancidinkin kanssa ja kerännyt fanaattisen fanikunnan kotimaansa ohella myös Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.