Ruotsin suosituin hiphop-tähti Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruotsin suurimpiin vientitoivoihin lukeutuva rap-artisti Adam Tensta työstää parhaillaan uutta pitkäsoittoa. Ennenjulkaisematonta materiaalia on mahdollista kuulla Tampereella 21. – 22. elokuuta järjestettävillä Blockfest-kaupunkifestivaaleilla, missä Tensta esiintyy yhdessä Dj Rooftopin ja tuplaaja Eboin kanssa.

Tukholmalaislähiö Tenstassa varttunut ja sieltä artistinimensä napannut ruotsalainen julkaisi debyyttialbuminsa It’s A Tensta Thing loppuvuodesta 2007. Grammy-palkittu pitkäsoitto poiki peräti viisi singlelohkaisua, joista kaikista toteutettiin myös näyttävät musiikkivideot. Levyn kolmannesta singlestä My Cool muodostui kansainvälinen hitti, jota on toistettu YouTuben kautta jo lähemmäs neljä miljoonaa kertaa.

Adam Tensta kipuaa Blockfestin lavalle lauantaina, jolloin esiintymässä ovat myös muiden muassa Asa ja Cheek. Lauantai-illan päättää huikea Fintelligens Blockfest Special -show, jonka aikana Elastinen ja Iso H kutsuvat lavalle ainakin Timo Pieni Huijauksen ja Uniikin. Perjantain pääesiintyjinä nähdään Capone-N-Noreaga, Ruudolf ja Flegmaatikot, jotka juhlistavat kymmenvuotista taivaltaan ainutlaatuisella comeback-keikalla.

Tampereen Tullinaukion alueella pidettävä festivaali oli viime vuonna loppuunmyyty, mutta silti kaksipäiväiseksi laajentuneen tapahtuman päivälipun hintaa on jopa alennettu. Festivaaleille ei ole ikärajaa, mutta nuorimpien toivotaan saapuvan huoltajan seurassa. Täysi-ikäisille on erillinen anniskelualue. Festivaalin VIP-liput on jo loppuunmyyty, mutta normaaleja kahden päivän lippuja on vielä saatavilla mm. Tiketistä ja Lippu.fi:stä.