AIR julkaisee uuden levynsä lokakuussa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kansainvälisesti arvostettu elektroninen popduo AIR, eli Jean-Benoit Dunckel ja Nicholas Godin, julkaisevat 7. lokakuuta viidennen studioalbuminsa nimeltä Love 2.

Albumi on jatkoa  vuonna 2007 julkaistulle Pocket Symphony -levylle. Love 2 on AIRin oman, viiimeisintä tekniikkaa hyödyntävän Atlas Studion ensimmäinen julkaisu.

Pohjois-Pariisin takakaduilla sijaitseva Atlas tarjosi luovan turvapaikan bändille. Studion rauhassa yhtye sai valmiiksi kaksitoista uutta kappaletta, jotka he kirjoittivat, esittivät, nauhoittivat ja tuottivat itse. Bändi vastaa myös albumin kaikista lauluosioista.

Aivan yksin AIR ei kuitenkaan kaikkea ole tehnyt, sillä albumilla kuullaan Los Angelesilaista rumpalia-lyömäsoittaja Joey Waronkeria, joka on aikaisemmin ollut mukana AIRin intiimillä kolmen miehen kiertueella Kaakkois-Aasiassa syksyllä 2008. Suurimman osan miksauksista puolestaan hoiti Pariisin musiikkipiireissä mainettava nauttiva Stephane ”Alf” Briat, joka on myös tehnyt jo aiemmin yhteistyötä AIRin kanssa.

AIRin 1998 ilmestynyt debyyttialbumi Moon Safari herätti tunteita musiikinystävissä ympäri maailmaa ja on siitä lähtien ollut tunnettuna eletropopin klassikkona. AIR on nauttinut monista uraa määrittelevistä hetkistä ja kerää nyt mainetta ja kunniaa niin kotimaassaan kuin ulkomaillakin.