Big Brother -tuotanto kiinni äänestyshuijauksesta – katsojat tyrmistyivät!

Big Brother · Stara.fi

Suomen Big Brother -ohjelmaan liittyvien äänestysten epäselvyydet ovat olleet otsikoissa tälläkin kaudella jo useampaan kertaan. Epäselvyyksiä on ollut niin talon asukkaiden muille antamissa nimeämispisteissä kuin katsojien antamissa maksullisissa tekstiviesti- ja puhelinäänissäkin.

Tuorein kohua aiheuttanut tapaus nähtiin televisioruuduissa eilen keskiviikkona, kun Big Brother Extra -ohjelmassa äänestettiin haluavatko katsojat nähdä edellisiltä kausilta tutun leijonan talossa. Katsojat tyrmistyivät, kun EI-ääniä oli ennen mainoskatkoa ”annettu” 83 kappaletta, mutta mainoskatkon jälkeen EI-äänten määräksi kerrottiinkin vain 64, eli maksullisten äänten määrä oli hetkessä laskenut lähes kahdellakymmenellä. Samaan aikaan KYLLÄ-äänten määrä oli noussut selvästi.

Asiasta syntyi välittömästi kohu, sillä kyseessä ei ole ensimmäinen kerta kun Big Brotherin tuotantoa syytetään äänestystulosten tekaisemisesta. Nyt tapaus oli kuitenkin harvinaisen selkeä, sillä se tallentui esimerkiksi monille digibokseille. Alla on kuvakaappauksia lähetyksestä. BB-fanit raivostuivat tapauksesta ja keskustelu käy parhaillaan kuumana esimerkiksi Subin keskustelupalstalla.

– Nyt kaivattais selitystä!!!! Tässä syy miksei häätöäänestyksen lukuja koskaan kerrota, nimimerkki Jani1973 kirjoitti.

– Olisi kiva saada selvitys asiaan mutta epäilen, että kaikessa hiljaisuudessa tuotanto ohittaa tämän ja odottaa, että me unohdetaan koko juttu. Haiskahtaa pahasti, hän jatkoi.

– Ne jäi kiinni huijaamisesta! Tossa onki selittämistä HAHA, Calaglin totesi.

– Tuotanto oli selvästi etukäteen päättänyt, että leijona tulee taloon, jonka takia äänestystulosta oli pakko manipuloida niin, että saatiin kyllä voittamaan, nimimerkki Hartsa76 puolestaan päätteli.

– Kaikki nämä äänestykset on kusetusta alusta loppuun saakka vaikka kuinka tuotannon väki väittää toista, tämähän oli siitä 100 prodsenttinen todiste! Mites tämä nyt selitetään sitten taas. En äänestä ikinä missään mikä liittyy BB:hen, nimimerkki Nissan ilmoitti.

Big Brother Extra 23.09.2009