Robbie Williams joutui vaihtamaan levynsä nimen – oli liian hienosteleva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu brittilaulaja Robbie Williams tekee parhaillaan kovaa vauhtia paluuta musiikkimarkkinoille pitkän tauon jälkeen. Hänen uusi Reality Killed The Video Star -albuminsa on jo valmis ja saanut lisäksi jo etukäteen kovasti kehuja.

Levyn nimi on kuitenkin jouduttu matkan varrella muuttamaan, eli nyt käytössä on varanimi. Alunperin albumin nimeksi piti poptähden mukaan tulla Il Protagonisto, joka tarkoittaa italiaksi uudisraivaajaa.

Ensisijainen nimivalinsa oli kuitenkin poptähden taustavoimien mielestä liian hienosteleva, joten se jouduttiin vaihtamaan. Robbie kertoi MTV-kanavan uutisille saaneensa ajatuksen nimeen spaghettilänkkäreistä. Williamsin kahdeksas sooloalbumi julkaistaan marraskuussa. Levyn lopullinen nimi oli alunperin tuottaja Trevor Hornin idea. Hänen yhtyeensä Buggles julkaisi 70-luvulla klassikkokappaleen nimeltä Video Killed The Radio Star.

55 miljoonaa levyä myynyt Robbie Williams on yhtenään asettanut uusia ennätyksiä sekä albumi- että lippumyynnillä. Hän pääsi Guinnessin Ennätystenkirjaan vuonna 2006 myytyään 1,6 miljoonaa lippua yhdessä päivässä. Kiertueen näki yhteensä jopa 3,7 miljoonaa ihmistä.

Kolme vuotta aiemmin Robbie soitti suurimman livekeikan Englannin historiassa, kun hän kolmena iltana esiintyi Knebworthissä yhteensä 365.000 ihmiselle. Lisäksi Robbie Williams on voittanut enemmän Brit Awards -palkintoja kuin yksikään muu artisti.