Chisu : Vapaa ja yksin

Albumit · Stara.fi

Suosittu kotimainen laulaja-lauluntekijä Chisu julkaisee nyt toisen albuminsa nimeltä Vapaa ja yksin. Heti kärkeen täytyy sanoa, että tämä levy on poikkeuksellinen. Välillä se naurattaa, välillä nukuttaa ja välillä lähes itkettää. Tällaista tunneskaalaa ei ole mahtunut yhdelle albumille miesmuistiin.

Soundillisesti vuosikymmenten läpi matkaava albumi alkaa elokuvallisissa tunnelmissa Tarantinon ja James Bondin hengessä. Esimerkiksi Lähtö-kappaleen soundit eivät hivo täydellisyyttä, vaan ne ovat sitä. Samaan sarjaan lukeutuvat myös monet muut levyn kappaleet, joita on vaikea kommentoida erikseen, koska biisit muodostavat yhden tiiviin kokonaisuuden. Sen verran voi kuitenkin todeta, että radiohitiksi jo muodostunut Baden-Baden ei ole levyn paras raita.

Parhaat biisit ovat Lähtö ja Miehistä viis. Etsijät antaa hienosti tilaa Chisun vokaaleille, kunnes lopussa paisuu massiiviseksi kliimaksiksi. Ainoat aavistuksen heikompi lenkki on Oi, Muusa! Hienoa ja rauhallista piano- ja skittatunnelmointia tarjoaa Sama nainen. Kieli poskessa tehty länkkärityylinen Saaliit saa väkisin hymyn huulille, ja se saa loistavan seuralaisen kauniista Yksinäisen keijun tarina -lastenlaulusta. Levyn päättävä nimibiisi jatkaa kuulijan tuudittamista rauhalliseen euforiaan.

Chisun Vapaa ja yksin on todennäköisesti vuoden paras kotimainen albumi.

Pisteet 5/5