Tanssii tähtien kanssa suututti eläinsuojelijat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa parhaillaan käynnissä oleva Tanssii tähtien kanssa -kilpailu on joutunut PETA-eläinsuojelujärjestön hampaisiin. Aktivistit suuttuivat, kun ohjelmassa aiottiin käyttää simpansseja.

Ohjelmaa esittävä ABC-kanava on luopui kuitenkin alkuperäisestä suunnitelmastaan käyttää simpansseja sketsinomaisesti realitykilpailun vierailevina tuomareina viime tiistain jaksossa. Elokuvalehti Variety kertoo, että suunnitelma jouduttiin unohtamaan PETA:n protestien takia. Vastalauseet alkoivat, kun juontaja Tom Bergeron mainitsi tulevasta yllätyksestä ohjelman edellisessä lähetyksessä maanantaina.

– Se sai PETA:n ottamaan yhteyttä ohjelman vastaavaan tuottajaan Conrad Greeniin heti seuraavana aamuna. Esitimme pyynnön, että simpanssien osuus tultaisiin jättämään pois ohjelmasta, järjestön varapuheenjohtaja Dan Matthews kertoi lehdelle.

Tuottaja vastasi pyyntöön myöntävästi ja kertoi olevansa samaa mieltä asiasta sekä arvostavansa järjestön mielipidettä. Hänen mukaansa simpanssien käyttäminen voisi johtaa niiden huonoon kohteluun tulevaisuudessa.