Shakira : She Wolf

Albumit · Stara.fi

Parin vuoden opiskeluvapaan jälkeen paluun tehnyt Shakira lanseerasi uuden levyn myötä entistä popimman musiikkilinjan ja seksikkäämmän lookin. Uudistunut latinotähti näyttää toki seksikkäältä, mutta uusi levy on musiikillisesti liian linjatonta sillisalaattia.

Levyn nimikkokappale ja ensimmäinen single sekä rullaa että tarttuu hienosti ja siitä tulikin kertaheitolla syksyn hitti radioaalloilla ja tanssilattioilla. Biisi on mukana levyllä myös nimellä Loba. Muilta poptähdiltä on selvästi otettu paljonkin vaikutteita albumille. Esimerkiksi Did It Again toistaa erityisesti Rihannan biisien koukkuja ja maneereja, ja onkin kaikin puolin varsin toimiva kappale ja potentiaalinen hitti. Sama biisi on levyllä myös espanjankielisenä nimellä Lo Hecho Esta Hecho.

Ilmeisen tarkoituksella särölle miksattu Long Time palailee latinovaikutteisiin. Why Wait sisältää tyylikkään viulun, mutta jää itämaisine vaikutteineen vain täyteraidaksi. Biisi on levyllä myös Años Luz -nimisenä. Samaan sarjaan menee edellistä selvemmin myös God Stuff, jonka irrallinen ja korni mustalaisvaikutelma lähinnä ärsyttää.

Men In This Town on kepeää kasarielectroa, ja sellaisena erittäin tyylikästä, joskin hieman liian munatonta. Hieno biisi silti. Gypsy toistaa sekin mustalaisteemaa, mutta edellisiä laadukkaammin. Wyclef Jeanin feattaama Spy on upea funktyylinen tanssifiilistely. Takuuvarmaa hittikamaa jo ensikuulemalta ja levyn paras biisi. Mon Amour esittelee punkahtavan Shakiran, mikä on sekin linjatonta levyn muihin kappaleisiin nähden.

Kokonaisuutena Shakiran paluulevy on hienoinen pettymys ensimmäisen singlen nostattamien odotusten ansiosta. Tyylillisesti sillisalaattia edustava albumi sisältää muutaman hienon kappaleen, mutta muutoin levyä on pidennetty täyteraidoilla ja samojen biisien espanjankielisillä versioilla.

Pisteet 3/5