Pihalla

Elokuvat · Stara.fi

Syksyn kotimaisesta draamatarjonnasta vastaa Toni Laineen Pihalla-elokuva. Leffa kertoo saksalaisesta yksilapsisesta pariskunnasta, joka muuttaa miehen työn perässä Suomeen ja Tampereelle.

Aviomies Arto (Teemu Palosaari) viettää lähes kaiken aikansa matkoilla, jolloin vaimo Laura (Sibel Kekilli) kokee olonsa varsin yksinäiseksi jurojen suomalaisten keskellä. Laura päätyy lopulta yksinhuoltajien ryhmään ja kertoo itsekin olevansa sellainen. Samalla hän ystävystyy yh-äitien kanssa ja tapaa siviilipalvelusmies Teron (Mikko Leppilampi), joka järjestää ohjelmaa ryhmän lapsille.

Pian Tero alkaa kuitenkin kiinnostaa Lauraa enemmän kuin ystävänä, ja toinen asia johtaa kolmanteen. Lopulta hän onkin suhdekurimuksessa ja tuntee itsensä käytännössä yksinhuoltajaksi. Tilanne alkaa jo rauhoittua, mutta tällaisilla salaisuuksilla on taipumus paljastua ennemmin tai myöhemmin.

Elokuvan perustarina kuvaa hyvin nykyistä ajankuvaa, kun työ menee liian usein perheen edelle. Samalla siinä kuitenkin punnitaan ihmissuhteiden kestämistä herkullisesti yksilötasolla Lauran tunnontuskien kautta. Käsikirjoitus ei onnistu pitämään katsojaa otteessaan kovinkaan tehokkaasti, vaan ote herpaantuu useammankin kerran. Lisäksi pähkinöihin liittyvä ja elokuvassa usein toistuva vitsi on irrallinen ja korni.

Näyttelijäsuorituksista Mikko Leppilampi onnistuu roolissaan erittäin hyvin, mikä ei olekaan ihme, sillä Staran tietojen mukaan rooli on alunperin kirjoitettu juuri hänelle. Teemu Palosaari menee täydestä suomalais-saksalaisena aviomiehenä ja hänen vaimoaan esittävä Sibel Kekilli on hänkin onnistunut valinta päärooliin. Sivuosissa nähtäville tutuille suomalaisille nimille olisi toivonut suurempaakin roolia.

Genre: Draama / komediaOhjaus: Toni LainePääosissa: Sibel Kekilli, Mikko Leppilampi, Teemu Palosaari, June Hyde, Matleena Kuusniemi, Mari Perankoski, Pihla ViitalaEnsi-ilta: 23.10.2009Kesto: 1:33

Pisteet 3/5