Lapsenraiskauksesta syytetty Polanski työstää elokuvaa vankilassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maineikas elokuvaohjaaja Roman Polanski pidätettiin taannoin Sveitsin rajalla yli 30 vuotta vanhan amerikkalaisen pidätysmääräyksen perusteella. Häntä syytetään Yhdysvalloissa 13-vuotiaan teinitytön raiskaamisesta vuonna 1977.

Sveitsissä edelleen Yhdysvaltoihin luovutusta odottava elokuvaohjaaja voi joutua viettämään sveitsiläisessä vankilassa jopa parin kuukauden ajan. Hän on kuitenkin päättänyt käyttää tuon ajan hyödykseen ja ryhtynyt jatkamaan meneillään olevia projektejaan kaltereiden takaa.

Hän aikoo nimittäin viimeistellä näyttelijä Pierce Brosnanin tähdittämän The Ghost -elokuvansa vankilasta käsin. Tarkoituksena on saada elokuva valmiiksi aikataulun mukaisesti Berliinin elokuvafestivaaleille, jotka järjestetään helmikuussa. Asiasta kertoi hänen käsikirjoittajansa ja elokuvan pohjana toimivan kirjan kirjoittaja Robert Harris.

– Hän saa välitettyä toiveensa vankilasta. En usko, että hän voi soittaa puheluita, mutta hän voi kuitenkin kommunikoida. On kokonaan toinen juttu mitä ihmiset ajattelevat elokuvasta. En tiedä onnistuuko elokuva nousemaan ohjaajan tilanteen yläpuolelle, Harris kertoi The Times -lehdelle.

– Nyt pääsemme testaamaan väitettä, että ei ole olemassa huonoa julkisuutta. Olisi painajainen jos ohjaaja olisi vankilassa kun hänen elokuvansa saa ensi-iltansa, mutta meidän tulee vain toimia näiden olosohteiden mukaisesti.