80-luvun suosikkiyhtye A-Ha iskee hanskat tiskiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Useilla jättihiteillään 80-luvulla hittilistoja ympäri maailmaa hallinnut norjalainen hittiyhtye A-Ha on ilmoittanut lopettavansa uransa 25 vuoden jälkeen. Eilen bändi ilmoitti tekevänsä ensi vuonna jäähyväiskiertueensa.

Hunting High And Low -levyn myötä aikoinaan supersuosioon noussut kolmikko, Morten Harket, Magne Furuholmen ja Paul Waaktaar-Savoy, on viettänyt merkittävän osan vuosistaan telakalla, kun jäsenet ovat tehneet välillä myös soolouria. Yhtye ei ole kuitenkaan aiemmin virallisesti hajonnut.

A-Ha aikoo jättää jäähyväiset faneilleen Oslossa ensi vuoden joulukuussa järjestettävän konserttisarjan myötä. Yhtye on myynyt urallaan peräti 35 miljoonaa albumia ja sen hiteistä peräti viisitoista on noussut Britannian Top10-singlelistalle. Jatkossa yhtyeen jäsenet aikovat suunnata energiaansa ”elämän muille osa-alueille”, BBC Radio One kertoi. Yhtyeen suurimmat hitit ovat Take On Me ja The Sun Always Shines On TV.